Jövő év január 19-től emelkedik több járműkategória jogosítvány-szerzésének korhatára. Kismotorra 16, nagymotorra pedig 24 évesen lehet majd vezetői engedélyt szerezni. Jelenleg 14, illetve 21 év a korhatár, ezért a kamaszoknak érdemes lesz sietniük, különben további hosszú éveket várhatnak majd kedvenc hobbijuk legális műveléséhez.

Az indoklás szerint a romló baleseti statisztikák és uniós irányelvek miatt kell emelni a korhatárokat. A jövő januártól esedékes változások nem csak a motoros kategóriákat érinti, hanem – a B kategóriát kivéve – az összeset: a teherautó (és az ehhez kapcsolódó nehézpótkocsi) valamint az autóbuszos kategóriákban is emelkednek a korhatárok: előbbi esetében 18-ról 21-re, utóbbinál 21-ről 24 évre nő a megszerzéshez szükséges életkor.

Ugyancsak lényeges, és a motoros iskolákat érintő változás, hogy a motoros iskoláknál előírás lesz, hogy minimum 600 köbcentis és 54 lóerős járművekkel lehet vizsgázni. Jelenleg a legtöbb iskolában ennél jóval gyengébb és 400 köbcentis motorokon zajlik az oktatás az A kategóriáért.