Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csattanás a motoros szemével

Gyakran szeretnénk más fejével gondolkodni. Ha nem is tudjuk pontosan, mi járt a videóban szereplő motoros fejében, a következő videót látva legalábbis sejthetjük, mi futott át az agyán, amikor a piros lámpát elnéző Ford kilökte alóla a kétkerekűjét, a sisakkamerának hála pedig azt láthatjuk, amit a pórul járt főszereplő.

0 Tovább

Bemutatták az olasz motorgyártás jelenlegi csúcsát – Ducati 1199 Panigale-bemutató

Hazai pályán, a Miliánó Motorszalonon mutatta be a Ducati legújabb sportmotorját, a 1199 Panigale-t. A kéthengeres blokkból 195 lóerőt hoztak ki az olaszok, míg a motor száraz súlyát 164 kilóra faragták.

1 Tovább

Merész, de baleseténél esélytelen volt Simoncelli

Valószínűleg már sohasem derül ki, hogy beszorult a motorja alá vagy csak a végsőkig kapaszkodott bele abban bízva, hogy még vissza tud állni a versenybe Marco Simoncelli. Szabó Attila vezetéstechnikai oktató szerint egy ilyen baleset benne van pakliban, Simoncelli pedig nagy tehetség volt, de "sokkal több kockázatot vállalt, mint kellett volna".

1 Tovább

Halálos baleset a maláj MotoGP futamon

Marco Simoncelli életét vesztette a Maláj Nagydíj második körében, miután a mögötte haladó Colin Edwards és Valentino Rossi is belerohant. A szepangi futamot azonnal félbeszakították.



A tragédia a verseny második körében történ, miután Simoncelli Hondája megcsúszott, az olasz a motor alá szorult, visszasodrodott az ideális ívre és a mögötte haladó Colin Edwards és Valentino Rossi is nekiütközött. Edwards a lábán hagyta el a helyszínt, Rossi viszont a motorján tudott maradni, a szervezők azonnal leállították a futamot. Simoncelli olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem tudták megmenteni, 24 éves volt.

Simoncelli 1987. január 20-án született Cattolicában. 2002-ben debütált a vébén a 125 köbcentiseknél, 2008-ban világbajnoki címet nyert a 250-es géposztályban. A MotoGP-ben tavaly mutatkozott be, idén egy nem gyári motorral a hatodik helyen állt összetettben két futammal a világbajnokság vége előtt. Összesen 14 futamot nyert, 31-szer állhatott dobogóra.

9 Tovább

Ezért ne használjunk árúszállítónak egy robogót

A neten csak úgy hemzsegnek a viccesnek szánt képsorozatok, amelyeken komplett családok, és/vagy döbbenetes mennyiségű holmi látható egy-egy kismotoron, robogón. Az alábbi videó pont egy olyan pillanatot mutat be, amikor nem jött be az a taktika, hogy négy nagyméretű dobozt halmoztak fel egy kismotor hátuljára.



1 Tovább

Menetszél

blogavatar

Minden ami két keréken gurul és nem kell hajtani

Utolsó kommentek