Még el sem kezdődött az idei MotoGP-szezon a Ducati máris piacra dobott egy Valentino Rossi Monster-replikát, de nem feledkeztek meg az olasz klasszis csapattársáról, Nicki Haydenről sem.

Forrás: Ducati

2009-től lehet gyárilag is egyedivé varázsolni a Monstereket
(Még több kép a galériában, kattintson a képre!)

A Ducati még 2009-ben indította a Monster Art nevű programját, amelynek lényege, hogy a leendő és a már meglévő Monster-tulajdonosok egy kicsit egyénibbre szabhassák a csupasz motor külsejét néhány ízlésesen lefényezett kiegészítővel. Az eddigi kollekció egy "GP Replica" nevű opcióval is bővült, amellyel a tavaly leigazolt Valentino Rossi és csapattársa, az amerikai Nicky Hayden népszerűségét próbálják kihasználni. Aki megrendeli ezt a kittet egy egyedire fényezett tankborítást, üléstakarót, első sárhányót és egy kis fejidomot kap Rossi 46-os, vagy Hayden 69-es rajtszámával és a MotoGP-ben futó Desmosedici GP11 nevű versenymotor színeivel díszítve.

Forrás: Ducati
Rossi nevével már sok márka próbált motorokat eladni

A motorgyárak között meglehetősen népszerű sport, hogy a híres versenyzőiket felhasználva próbálják egy kicsit felpörgetni az eladásaikat, Valentino Rossi különösen hálás alany ezen a téren, korábban az Aprilia, a Honda és a Yamaha is piacra dobott Rossi-replikákat. Az olasz klasszis leigazolásának hírére egyébként a márka hazai importőre egy egyéni akcióba kezdett és készített egy saját - a most bemutatott gyárinál - , aminek az alapját szintén egy 696-os Monster adja.