Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elektromos robogót mutat be a Smart

Nemcsak a Mininek, a Smartnak is lesz kétkerekű elektromos tanulmánya a Párizsi Autószalonon.



Kétkerekű Smart Párizsbanhttp://www.origo.hu/auto/20100715-ketkereku-smart-parizsban.html

Konnektorból tölthető robogó-tanulmányt mutat be a Smart a Párizsi Autószalonon, a márka a Minihez hasonlóan csak grafikát hozott nyilvánosságra az újdonságról. A klasszikus megjelenésű robogó akár sorozatgyártásba is kerülhet a következő években, a modellpaletta szélesítését jelentheti.

Az anyacég Mercedes-Benz szeretne változtatni a márkáról kialakult képen, a cél, hogy ne csak kisautókat, hanem többféle járművet gyártson a Smart, köztük kétkerekűeket.

Egy feltöltéssel körülbelül 90 kilométert képes megtenni a Smart robogója, akkumulátora lítium-ionos. Beépítettek egy speciális légzsákot is, amely baleset esetén biztosít fokozott védelmet. Úgy tudni, hogy a Smart a Fortwo minimálisan frissített változatát is bemutatja Párizsban.

0 Tovább

Kétkerekű Mini-tanulmány Párizsban

Elektromos robogót mutat be a Mini a Párizsi Autószalonon, a kétkerekű a márka klasszikus stílusjegyeivel készül.



Kupévá alakulhat át a Mini Countrymanhttp://www.origo.hu/auto/20100902-mini-countryman-kupe-keszul.html

Robogót is mutogat majd a Mini a Párizsi Autószalonon kialakított standján, a hajtáslánc természetesen elektromos, a kétkerekű lítium-ion akkumulátora konnektorból tölthető újra. E Scooter névre keresztelték a tanulmányt, amelyet a klasszikus minis stílusjegyek felhasználásával alakítottak ki.

A nagy sebességmérő, a visszapillantók és a hátsó lámpa is a négykerekű Miniket idézik, de a karosszéria-elemeket és díszítéseket is úgy alakították ki, hogy a robogóra pillanatva azonnal egyértelmű legyen a Mini családból való származása.

Szürke és rikító zöld színek váltakoznak a robogón, a fényezés a Mini E-tanulmányra emlékeztet. A töltést biztosító elektromos kábelt a kétkerekű oldalán kialakított dobozból lehet kihajtogatni.

0 Tovább

Kétszázzal száguldó terített asztal

Óránként 208 km/órával száguldott egy terített asztal székestül, "gőzölgő" teáskannákkal, sült csirkével Nagy-Britanniában - nevezetesen egy asztalt és hat széket formáló karosszériájú autó.



Megépítője a 47 éves Parry Watkins, aki szeretne felkerülni a Guinness Világrekordok listájára a leggyorsabb bútor kategóriában. Korábban már sikerült bekerülnie a neves könyvbe a leglaposabb, és a legkisebb autó megépítésével.

Asztalát Fast Foodnak (gyorsételnek) nevezte el - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A Reliant Scimitar alvázra épített bútorautó csúcssebessége 208 km/óra volt a fél kilométeres távon, átlagsebessége 180 km/órára jött ki. Mivel az asztal meghajtásáról egy nitrós, négyliteres, Land Rover V8-as gondoskodott, nem kell csodálkozni azon sem, hogy a gyorsulása 0-100 km/órára mindössze 4 másodpercig tartott.

 

 

A száguldás nem közúton történt, hanem egy nottinghamshire-i autóversenypályán; a székek lábai nem érték a földet, ahogy persze az asztalé sem. Utóbbit viszont nem is lehetett látni, mert csaknem földig érő abrosz borította, amely a rendszámot is tartotta.

Ami az asztalra rögzített terítéket illeti, az nem csupán díszletként szolgált. Két ezüst teáskannán át távozott a kipufogógáz, féklámpákként a szalvéták világítottak. A sült csirke középen pompázott, emeletes tálon, mondhatni "tetőcsomagtartón", alatta kukucskált ki a vezető. Az asztalfőt pedig a Top Gear pilótájáról, Stigről mintázott bábu foglalta el.

Forrás: [origo]

0 Tovább

Hatkerekű Nissan Patrol

Egy arab sejk fura játékautóval lepte meg önmagát.



Sheik Hamdan Bin Mohammed Al Nahyan minden bizonnyal rajong a harmincas évek azon autóiért, amelyek az első sárvédőik mögött hordták a pótkerekeiket. Ez csak azért valószínű, mert hatkerekűvé átalakított Nissan Patrolja is hasonlóan néz ki, ha az első tengelyen lévő hátsó kerekeket felemeli a kerékjáratba. A hidraulika azonban le is tudja engedni őket, így a különleges terepjáró akár mind a hat kerekével egyszerre is érintkezhet a talajjal.

 

0 Tovább

Igazi társ 665 ezer kilométeren keresztül

A BMW újabban rövidfilmeket forgat hétköznapi emberekről, akik szinte összenőttek BMW-jükkel. A 81 éves kaliforniai úr, Murray Fowler például már 443 ezer mérföldnél tart a közel negyvenéves 2800 CS kupéjával, és még mindig nem vágyik más autóra.



 

0 Tovább

Menetszél

blogavatar

Minden ami két keréken gurul és nem kell hajtani

Utolsó kommentek