A Ducati nyilvánosságra hozott egy kedvcsináló képet a Milánói Motorszalonon bemutatkozó izommotorjáról. A Diavel nevű újdonság vadabb lesz minden eddig ismert Ducatinál.



Diavel néven mutatkozik be a november elején nyíló Milánói Motorszalonon a Ducati legújabb modellje, amellyel a power cruiserek, azaz a csupasz izommotorok piacára kíván betörni bolognai márka. Bár a motorról rengeteg kémfotó jelent már meg korábban, az olaszok mégis szeretnék fenntartani az újdonság látszatát és egy kedvcsináló fotót tettek közzé a honlapjukon.


Egykarú lengővilla és minimalista kidolgozás jellemzi a Diavelt

Az eddig kiszivárgott hírek szerint a Diavel (amely ördögöt jelent a bolognai dialektus szerint) nevű újdonság a nagyobbik Multistrada 1200 köbcentis, 150 lóerős motorját kapja és vélhetően annak elektronikai arzenálját is, amely elektronikusan állítható futóművet, motorkarakterisztikát és blokkolásgátlót jelent. A Diavel robosztus formája és dupla kipufogódobja egy kicsit a konkurensnek számító Yamaha V-Maxot idézi, akárcsak a 240-es hátsó gumi, amelyet állítólag a Pirelli külön ehhez a modellhez fejlesztett.

Korábban már jó párszor elkapták a Diavelt tesztelés közben