Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossi visszamegy a Yamahához

Két év ducatis kínlódás után a kilencszeres olasz világbajnok visszatér a Yamahához, ahol ismét a spanyol Jorge Lorenzo csapattársa lesz.

A Yamaha pénteken jelentette be hivatalosan a motorsport részlegének honlapján, hogy 2013-ra és 2014-re szerződést kötöttek Valentino Rossival, aki a 2010-es szezon végén hagyta ott őket a Ducati kedvéért. Rossi korábban 2004-től versenyzett a Yamaha színeiben, és lett világbajnok 2004-ben, 2005-ben, 2008-ban és 2009-ben a királykategóriában.

Rossi lépése meglehetősen logikus, hiszen a ducatis átigazolása – a várakozásokkal ellentétben - finoman szólva sem nevezhető sikertörténetnek: 2011-ben mindössze a 7. helyen végzett összetettben és egyszer állhatott a dobogó legalsó fokára, míg az idei szezonban jelenleg a 8. helyen áll.

0 Tovább

Merész, de baleseténél esélytelen volt Simoncelli

Valószínűleg már sohasem derül ki, hogy beszorult a motorja alá vagy csak a végsőkig kapaszkodott bele abban bízva, hogy még vissza tud állni a versenybe Marco Simoncelli. Szabó Attila vezetéstechnikai oktató szerint egy ilyen baleset benne van pakliban, Simoncelli pedig nagy tehetség volt, de "sokkal több kockázatot vállalt, mint kellett volna".

1 Tovább

Rossi kihagyja a Japán futamot

A kilencszeres világbajnok kijelentette, hogy a sugárveszély miatt nem fog Motegiben versenyezni október 2-án.

„Nem hiszem, hogy el fogok utazni Japánba, hacsak nem hoznak addig a szervezők egy kedvező döntést” – nyilatkozta az olasz sajtónak Valentino Rossi, utalva egy korábbi javaslatára, mely szerint Montegi helyett inkább Suzukákban kéne megtartani az október 2-án esedékes japán futamot. Rossi bevallottan a sugárveszélytől fél, ezért is javasolta korábban, hogy a délen fekvő Suzukában tartsák a gyorsaságimotoros-világbajnokság futamát a Tokiótól északra található, és a sugárveszélyben közvetlenül is érintett Montegi helyett. A versenysorozatot szervező cég augusztus 2-án jelentette be, hogy számos vizsgálat és mérés után „nem látnak kockázatot” egy Montegiben tartandó futamban.

0 Tovább

Menetszél

blogavatar

Minden ami két keréken gurul és nem kell hajtani

Utolsó kommentek