Szárazföldi sebességrekord megdöntésére készült ez a játszótéri gyerekjátéknak tűnő fabicikli. A tervező, Michael Thompson keményfával és furnérlemezzel dolgozott, csupán egy kis ragasztót használt, hogy az egyes darabokat összetartsa.

A furcsa szerkezetből nem csak a csavarok, hanem a lánc és a bowden is hiányoznak. A brit építő a hagyományos pedálos hajtást nagy fogaskerekekkel oldotta meg, a fékről azonban megfeledkezett, pedig kifejezetten száguldásra szánta környezetbarát kétkerekűjét.

A nyeregbe ülő James Tully-nak legalább 48 kilométeres óránkénti sebességgel kell száguldania, hogy megdönthesse a jelenlegi rekordot. Mégsem a fék, hanem a pénz hiánya az akadály, a Speed Record Club nem kevesebb, mint 12 ezer dollárért vállalja, hogy megrendezi a rekordkísérletet. Ennyit nem tud kifizetni a vakmerő páros.

"Amikor belevágtam, nem gondoltam, hogy a kísérlet megfizetethetetlenül sokba kerül. Úgy képzeltem, hogy felpattanunk a fabiciklire, jön mellettünk egy kocsi, nézik a sebességmérőt, és átkiabálnak, hogy haver rekordot döntöttél" - mondta csalódottan Thompson.