A Z750 bemutatása után alig egy évvel a Kawasaki piacra dobja a modell fejidomos, vagy ahogyan a gyár nevezi, az "S" változatát. Az újdonság mindössze magasabb légterelőjével és egybeszabott ülésével különbözik a csupasz verziótól.



Igazi sikermodellnek bizonyult a tavaly piacra dobott 748 köbcentis Z-modell, a Kawasaki mégis úgy döntött, hogy azokat is visszacsalogatja a szalonokba, akik a motor hiányos szélvédelme miatt álltak el a vásárlástól. Az S változat egy igazi kompromisszum eredménye: megőrizte az alapmodell szögletes vonalait és agresszív stílusát, ám magasra húzott szélvédőjével jóval komfortosabb, ráadásul egybeszabott ülésével és kapaszkodójával már az utasokat sem riasztja el.

Forrás: [origo]

A félidom és a módosított üléspozíció miatt az S verzió futóművét is minimálisan áthangolták, akárcsak a motort vezérlő számítógépet, mely kompenzálja a félidom által keltett másfajta légáramlást. Az Z750S-t legkorábban decembertől lehet megvásárolni, ám aki addig nem tud várni, már hazaviheti a 2005-ös "csupasz" változatot.

Nindzsák a szélcsatornából/motor/ujdonsag/20040909nindzsak.htmlMár kapható a 2005-ös Kawasaki Z750/motor/ujdonsag/20040908markaphato.html